Tu ești soluția, nu problema !

Vouă vă plac poveștile?

Mie întotdeauna mi-au plăcut. Mi-aduc aminte când tata îmi spunea povești, eram atât de încântată încât închideam ochii și mă vedeam acolo, în mijlocul acțiunii. Îmi închipuiam până în cele mai mici detalii tot ceea ce auzeam, de la culori până la forme, de la mărimi până la glasuri. Totul devenea viu și real în imaginația mea.

Acum, peste timp, furată de vâltoarea vieții, mi-am amintit că am uitat să visez, să cred în povești, să ascult și să văd cu ochii minții, să las copilul din mine să creeze. Și, fără să vreau, mi-a venit în minte ”Povestea măgarului bătrân”…

„Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână. Nefericitul animal se puse pe zbierat ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut.

Până la urmă, țăranul hotărî că măgarul și-așa era bătrân, iar că fântâna oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-odată. Și că nu mai merită osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânei.
Așa că țăranul își chemă vecinii ca să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începură să arunce de zor pământ înăuntrul fântânei.

Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după multe lopeți de pământ, măgarul se potoli și tăcu.

Țăranul se duse și privi în adâncul fântânei și rămase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui.

În curând toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânei, sări peste ghizduri și ieși fremătând…”

Doamne, cât de multe putem învăța de la vietățile de lângă noi !

Oricât ”pământ” ar arunca viața peste noi, oricâte greutăți ne-ar împiedica mersul, cu toții am putea ”ieși din fântână” dacă ne-am scutura de pământ și l-am folosi pentru a urca încă un pas, și încă unul…

Și nu uita:
Scutură-ți mintea de gândurile negre! Las-o liberă nu o mai încărca cu preocupări inutile!
Dăruiește mai mult și nu aștepta nimic în schimb!
Simplifică-ți viața și iubește mai mult !
Iubește-te pe tine, scutură-te și mergi mai departe!
Tu ești solutia, nu problema !

Silvia Milca Țilică
Mental Coach & NLP Practitioner

LEAVE REPLY