Mintea – creatorul propriei vieți

Dacă vrei o schimbare trebuie să îți asumi responsabilitatea. De ce? Pentru că vine la pachet cu bucurie sau tristețe, furie sau calm, rău sau bine, Iad sau Rai…

Osho, acest controversat învățător spiritual indian, despre care s-a scris că ”nu s-a născut și nu a murit niciodată. El doar a vizitat planeta Pământ…”, ne-a lăsat, printre multele sale povețe, o relatare care ne ajută să înțelegem mai bine cum decurge viața și ce impact au alegerile noastre!

„Un om călătorea și brusc a ajuns în Rai.

În India, conceptul de Rai este reprezentat prin pomul îndeplinirii dorințelor. De îndată ce te așezi sub un astfel de copac, orice dorință ți se va îndeplini.

Acest om era obosit și s-a așezat să doarmă sub un astfel de copac. Când s-a trezit, a simțit o foame teribilă și s-a gândit:

– Mi-e foame. Mi-aș dori puțină mâncare…

Și imediat, de nicăieri, apare mâncarea. Era atât de flâmând încât nu și-a pus întrebarea de unde a apărut, căci atunci când ți-e foame, nu gândești.

Apoi, când și-a potolit foamea s-a uitat în jur. Acum simțea plăcere, dar îi era sete…

– Dacă aș putea să beau ceva …

În Rai nu există interdicții, imediat a apărut un vin bun. Stând la umbra copacului și savurând în liniște vinul, suflat de briza rece a Raiului, începu să se întrebe:

– Ce se întâmplă? Poate că visez sau sunt fantome care îmi fac o farsă…

Și au apărut fantomele. Erau teribile, crude și dezgustătoare, exact așa cum și le imagina.

Omul s-a speriat și s-a gândit:

– Acum, cu siguranță mă vor omorî.

Și l-au omorât.”

Morala e clară!

Pomul îndeplinirii dorințelor este chiar Mintea noastră. Așa că orice gândim se va îndeplini la un moment dat. Gândurile sunt cele care ne crează viața și pe noi înșine.

Noi suntem creatorii propriei noastre vieți !!! Noi suntem cei care ne torturăm sau ne fericim. Când conștientizăm acest lucru apare și schimbarea…

Silvia Milca Țilică
Mental Coach & NLP Practitioner

LEAVE REPLY